Z vstopom v novo šolsko leto, se odpira tudi pestra paleta ponudbe rekreacijskih aktivnosti za odrasle. Poleg Športnega društva Dolsko, ki možnosti rekreacije za svoje člane predstavlja na spletni strani https://www.sddolsko.si/, obstaja tudi cela vrsta drugih možnosti za rekreacijo, ki poleg vadbe za telo ponujajo tudi priložnost za krepitev duha in dobrega počutja. Kot spodbudo, da jih preizkusite tudi v praksi, predstavljamo nekatere med njimi, za več informacij pa pokličite vaditelje, ki bodo zagotovo veseli vašega klica.

Kavbojski plesi v vrsti COUNTRY LINE DANCE
Kavbojski ples ponujajo sproščeno, zdravo in plesno aktivno preživljanje prostega časa z dodano vrednostjo na druženju in zabavi. Inštruktorica Tjaša Pustotnik bo poskrbela za veselo vzdušje ob country glasbi in družabnih korakih “kavbojske” skupnosti. Tečaj poteka vsak torek od 18. do 19. ure v Hiši zabave Pustotnik, Vinje 37, več informacij pa vam zaupa Tjaša na tel. št. 041 979 354.

Orientalski/trebušni ples
Če so vam blizu orientalski ritmi in bi se radi naučili ritmične vibracije trebuha, ki sprošča valovanje celega telesa, se pridružite Tjaši Pustotnik pri učenju orientalskega oziroma trebušnega plesa. Nekateri to posebno obliko plesa imenujejo kar ženski ples, saj vsebuje veliko gibov, ki so pogojeni z žensko konstitucijo in je kot tak namenjen predvsem ženskam. Tečaj poteka vsak torek od 19:15 do 20:30 v Hiši zabave Pustotnik, Vinje 37. Več informacij pri Tjaši na tel. št. 041 979 354.

Zumba v Dolskem
Zumba je svojevrsten ples, ki združuje mešanico energične latinsko ameriško in pop glasbe z edinstvenimi kombinacijami gibov. V sklopu vadbe se ustvarja dinamičen, zelo zanimiv in izrazito učinkovit fitnes sistem. Temelji na intervalnem usposabljanju, znotraj katerega se izmenjujejo hitri in počasni ritmi. Vadba zajema osnovna načela fitnesa, ki stremijo k maksimalni porabi kalorij in s tem bistveno pripomorejo k zmanjševanju maščobnih oblog in oblikovanju mišic celotnega telesa. Zumbo boste lahko vadili pod okriljem Sveta zdravja ob ponedeljkih med 18:45 in 19:45. Vadba poteka v telovadnici POŠ Dolsko. Za več informacij pokličite 040 955 876.

Medilates v Dolu
Medilates nekateri imenujejo tudi medicinski pilates. Namenjen je vsem, ki jim ustreza zahtevno, a umirjeno in natančno izvajanje vaj, ki so značilne za pilates, a jih po vadbi pogosto bolita križ in vrat. Za ljubitelje vadbe pilates so zato v Svet zdravja prilagodili vaje, in sicer tako, da ohranijo glavne lastnosti Pilates vadbe, način izvedbe vaj in izbor vaj pa sta strogo podrejena sodobnim medicinskim spoznanjem na področju bolečine v križu in vratu. Vadba poteka v telovadnici vrtca Dol. Za več informacij pokličite 040 955 876.

Joga v Dolu
Joga je čudovito “orodje”, s katerim umirimo svoj um, se povežemo s seboj in se odpremo višjemu zavedanju, še preden pa lahko to dosežemo, moramo poskrbeti za svoje telo. Vadbo joge v telo-
vadnici OŠ Janka Modra vodi Stanka Slabanja, in sicer vsak ponedeljek ob 18:00 in ob 19:30. Prijavite se na telefonski številki 031 607 286, Stanko pa lahko spremljate tudi na Facebook strani
www.facebook.com/jogalist/.

Trenutno ni še nobenih komentarjev

Dodaj odgovor

Tvoj e-naslov ne bo objavljen. Polja označena z (*) so obvezna.