Teden ljubiteljske kulture skrbi za večjo dostopnost in mobilnost kulturnih dobrin. Vseslovenska akcija je namenjena podpori ustvarjalcev in promociji ljubiteljske kulture po vsej Sloveniji in zamejstvu. Projekt je zasnovan po zgledu podobnih projektov v drugih evropskih državah, ki vsako leto opozorijo na pomen, kakovost in množičnost ljubiteljskega ustvarjanja.
Vseslovenski Teden ljubiteljske kulture zaznamujejo kulturni dogodki, ki se odvijajo po vsej Sloveniji skupaj s številnimi kulturnimi društvi in njihovimi zvezami, kulturnimi zavodi, lokalnimi skupnostmi, šolami, vrtci, knjižnicami, muzeji, posamezniki …

ODPRTE VAJE/KONCERTI/LIKOVNA RAZSTAVA
Kulturna društva naše občine se predstavljajo in vabijo v svoje vrste.
V TEDNU LJUBITELJSKE KULTURE imate priložnost spoznati njihovo delo. VABLJENI.

17. maj 2019, ob 19. uri, dvorana Kulturnega doma Dolsko;
NAJ SE SLIŠ’ 2019 / območna revija odraslih pevskih zborov in malih pevskih zasedb Ljubljana okolica.

18. maj 2019, ob 19. uri, dvorana Kulturnega doma Dolsko;
NAJ SE SLIŠ’ 2019 / območna revija odraslih pevskih zborov in malih pevskih zasedb Ljubljana okolica.

19. maj 2019, ob 9.30 uri;
Imate radi petje? Pridružite se nam na ODPRTIH PEVSKIH VAJAH. V Društvu misijonarja dr. Janeza Janeža se pridružujemo Tednu ljubiteljske kulture 2019, k javni predstavitvi ustvarjalnosti v sodobni družbi. V obeh naših zborih bomo imeli 19. 5. ob 9.30 v pastoralnem domu v Kamnici ODPRTO VAJO, na kateri se nam lahko »poskusno« pridružijo tudi zunanji obiskovalci, ki želijo videti, kako delujemo.
V našem Družinskem pevskem zborčku prepevajo predšolski in šolski otroci in njihovi starši ali stari starši. Blizu so jim otroške pesmice, še posebej radi pa zapojejo Mariji in Jezusu. Vedno se tudi malo poigrajo. Ob petju se zabavajo in gradijo medsebojna prijateljstva. Mešani pevski zbor svete Helene pa povezuje odrasle pevce, ki prepevajo ob nedeljah pri drugi sveti maši pri sv. Heleni, priložnostno pa tudi na drugih javnih prireditvah.
Oboji imajo vaje ob nedeljah od 9.30 do 10.30 v pastoralnem domu v Kamnici.

19. maj 2019, ob 18. uri, dvorana župnijskega doma Dol pri Ljubljani;
KONCERT Mešanega komornega zbora LJUBLJANSKI MADRIGALISTI in Mešanega pevskega zbora KLAS.

20. maj 2019, od 18. do 19. ure, dvorana Kulturnega doma Dolsko;
ODPRTA VAJA Otroške folklorne skupine (Turistično društvo Dolsko).

20. maj 2019, od 19. do 19.45, Kulturni dom Dolsko;
Mladinski tamburaški orkester vabi na ODPRTO VAJO vse mlade ljubitelje glasbe, da jih seznanijo z igranjem na tamburice. Odprto vajo bomo pripravili v KD Dolsko v ponedeljek, 20. 5. 2019, od 19.00 do 19.45. Morda se nam pridruži tudi kakšen kitarist, saj pri igranju potrebujemo tudi ritem sekcijo. Vabimo vas, da se seznanite z inštrumentom in se nam pridružite pri poustvarjanju glasbe.

21. maja, od 18. do 19 ure, dvorana Kulturnega doma Dolsko;
ODPRTA VAJA Folklorne skuine Dolsko – odrasli (Turistično društvo Dolsko).

21. maj 2019, od 19. do 20. ure;
KD Senožeški tamburaški orkester bo izvedel JAVNO VAJO v TLK in sicer v torek, 21. 5. 2019, od 19.00 do 20.00. Vaja bo potekala na Podružnični OŠ v Senožetih. Na vaji se bodo kandidati seznanili z igranjem na tamburaške inštrumente. Spoznali bodo delo in organizacijo orkestra. Vljudno vabljeni!

23. maj 2019, ob 19. uri, Erbergovi paviljoni graščine Dol;
RAZSTAVA LIKOVNIH DEL članov likovne sekcije kulturnega društva Dol pri Ljubljani (Marija Kosec Bratun, Marta Cerar, Miloš Čiča, Bojana Gajšek, Mojca Godec, Ani Karo, Luka Kren, Irma Mally, Aleš Žnidaršič, Andreja Žnidaršič).
Razstava bo na ogled do 3. junija 2019 (sobota in nedelja, od 16. do 19. ure).

Več o dogajanju v Tednu ljubiteljske kulture najdete na spletni strani: https://tlk.jskd.si/

Trenutno ni še nobenih komentarjev

Dodaj odgovor

Tvoj e-naslov ne bo objavljen. Polja označena z (*) so obvezna.