Od julija 2016 smo v vseh slovenskih zasebnih lekarna začeli zbirati podpise k peticiji, s katero izražamo nestrinjanje s prejetjem novega zakona o Lekarniški dejavnosti, ki ga je pripravila vlada RS. Kljub nasprotovanju v času usklajevanja zakona, so se v njem pojavili členi, s katerimi se pod vprašaj postavlja pošteno konkurenčno delovanje zasebnih lekarn v Sloveniji. Zakon je zelo naklonjen Javnim zavodom, kršena je konkurenčnost in pravična razporeditev zasebnega in javnega lekarništva.

Zato smo s podpisi k podpori poprosili tudi naše občane in ti so se strinjali, da morajo zasebne lekarne, kot je naša, delovati vsaj na način, ki ni slabši od sedanjega stanja.

Žal je pri tem prišlo tudi do neljubega in napačnega tolmačenja, čemu se podpisi zbirajo. In ker se slabe novice širijo hitreje kot dobre, so nekateri razumeli, da se naša lekarna ukinja … K sreči se nam v naši občini tega ni treba bati, je pa res da je v Ljubljani do takšnih manevrov že prihajalo s strani MOL-A.

Zato še enkrat poudarjam, da naša lekarna ostaja, sodelovanje z občino Dol pa je bilo in je zelo dobro, prav tako sodelovanje z  vsemi župani prej in zdaj.

Se pa seveda vsem podpisnikom peticije še enkrat lepo zahvaljujem za podporo in tudi vsem tistim, ki ste se zelo zavzeto ob tem oglasili, čeprav k sreči ni bilo potrebe!

Lepo vas pozdravljam

Darja Pogačnik

Trenutno ni še nobenih komentarjev

Dodaj odgovor

Tvoj e-naslov ne bo objavljen. Polja označena z (*) so obvezna.