Prostovoljci niso samo ljudje, ki delajo dobro. So člani naše družbe, ki nam s svojim delom vračajo upanje, da smo kot družba še sposobni prisluhniti težavam posameznika in nuditi pomoč na človeku dostojen način.

Pomoč pa ne pomeni samo zbiranje in doniranje hrane ter oblačil. Solidarnost je v humanitarnih projektih. Pomagamo lahko tudi s krvodajalstvom, s pripravljenostjo in ukrepanjem ob nesrečah ter s humanitarno dejavnostjo. Veliko število prostovoljk in prostovoljcev pomaga svojim sokrajanom, zlasti starejšim, onemoglim, bolnim in invalidnim osebam ter tistim, ki živijo sami in si iz različnih razlogov ne morejo ali ne znajo sami organizirati življenja.
Naša prostovoljka Marina je svojo izkušnjo opisala takole: »Osrečuje me dejstvo, da sem nekomu pomagala in mu s svojo toplo in razumevajočo besedo polepšala sicer težak dan.«
Želimo si, da bi v občini Dol pri Ljubljani ustanovili Krajevno organizacijo. Vabimo vas, da postanete prostovoljka/ec RK v vašem kraju. Naši prostovoljci se povezujejo v Krajevne organizacije Rdečega križa (KORK), ki delujejo po teritorialnem principu, praviloma v skladu z organizacijo lokalne samouprave. KORK pomaga pri uresničevanju humanitarnih ciljev naše organizacije.

Izvajanje programov je usklajeno s programi RKS-OZ Ljubljana:
– varstvo in ukrepanje ob naravnih in drugih nesrečah,
– zbiranje humanitarne pomoči (ob naravnih in drugih nesrečah),
– delitev in posredovanje pomoči ogroženim,
– dejavnosti za socialno opolnomočenje ljudi in krepitev lokalne mreže,
– izvajanje preventivnih akcij in delavnic na področju zaščite in reševanja, prve pomoči in krvodajalstva,
– skrb za vključevanje mladih članov v KORK.
Krajevne organizacije Rdečega križa (KORK) delujejo lokalno in združene v RKS-OZ Ljubljana predstavljajo mrežo prostovoljcev. Krajevne organizacije ustanavljamo v soglasju z odborom RKS-OZ Ljubljana. Za ustanovitev krajevne organizacije so potrebni vsaj trije prostovoljci Rdečega križa.

Pridružite se nam! V kolikor se želite aktivno vključiti v delovanje Rdečega križa in tako prispevati k bolj povezani in solidarni lokalni skupnosti vas vabimo, da nas pokličete ali nam pišite na naslov: RKS-OZ LJUBLJANA, Tržaška 132, 1000 Ljubljana ali nas pokličite na tel. št. 01 425 3419, 040 871 589 oz. nam pišite na e-naslov info@rdecikrizljubljana.si. Še več informacij najdete na spletni strani www.ljubljana.ozrk.si.

Ekipa Rdečega križa Ljubljana

Trenutno ni še nobenih komentarjev

Dodaj odgovor

Tvoj e-naslov ne bo objavljen. Polja označena z (*) so obvezna.