Pomlad kar sama od sebe kliče k aktivnostim na prostem. Da bi občani pridobili dodatno spodbudo za rekreacijo, so skavti iz stega Dol-Dolsko I skupaj z Osnovno šolo Janka Modra organizirali prvi tradicionalni športni dogodek Dvigni rit, bodi fit. V športnih izzivih so se preizkusili tako mladi, kot tudi malce starejši, vsi pa so se v vročem dopoldnevu pošteno zasopihali in se ob tem tudi nepozabno zabavali.

Glavni namen organizatorjev dogodka je bila promocija zdravega življenjskega sloga, druženje in medgeneracijsko sodelovanje. Za ta namen so za obiskovalce pripravili turnir v nogometu, dobrodelni sponzorirani tek, orientacijo in predstavitve dobrih praks.

Večina sodelujočih je skušala preizkusiti svojo kondicijsko pripravljenost, zato so se športnih izzivov lotili s polno resnostjo. Vsi so se trudili, da bi v določenem času pretekli čim večje število krogov, saj so sponzorji za vsak pretečen krog namenili določeno vsoto denarja. Zbrana sredstva bo šola namenila v šolski sklad za pomoč učencem iz socialno šibkejših družin, in sicer za nadstandardne dejavnosti v šoli.

Mlajši otroci so najbolj uživali v orientacijskem sprehodu po okolici, nekateri pa so se skupaj s starši pomerili tudi v nogometnem turnirju. Za še več informacij o zdravem načinu življenja so poskrbeli različni razstavljavci, nekateri med njimi pa so postregli tudi z zdravimi prigrizki in pijačo. Med drugim smo se lahko poučili o osnovnih postopkih prve pomoči, skavti so zakurili taborni ogenj, najbolj zagreti pa so lahko preizkusili tudi vodeno vadbo na malih trampolinih.

Čeprav so organizatorji pričakovali nekoliko več udeležencev, je dogodek zaznamovalo nadvse prijetno vzdušje, ki nakazuje na začetek nove zabavne, zdrave in družabne tradicije v naši okolici. Naslednje leto ne smete manjkati!

Trenutno ni še nobenih komentarjev

Dodaj odgovor

Tvoj e-naslov ne bo objavljen. Polja označena z (*) so obvezna.