Nova rolkarska steza s t. i. pump-up koloparkom in zunanjimi fitnes napravami s polno zasedenostjo kaže, da gre za še kako dragoceno pridobitev za občane. Množičen obisk še pred uradnim odprtjem je presenetil celo občinsko upravo, zato je pohitela z zaključnimi deli in 30. septembra stezo tudi slavnostno odprla.

Odprtje je sovpadlo s tekmovalno prireditvijo, ki jo je za smučarje tekače na tekaških rolkah organiziral Tekaško smučarski klub Dol pri Ljubljani, zato je del tekmovanja potekal že kar na rolkarski stezi. Prisotne je pozdravil župan mag. Janez Tekavc, nato pa je slavnostno prerezal otvoritveni trak in stezo tudi uradno odprl. Da bodo uporabniki poznali pravila uporabe, ki so nujna za zagotavljanje varnosti, je ob koloparku in fitnes napravah nameščena informativna tabla, za več varnosti pa bosta skrbela tudi sveže položena trava in nasuti pesek. Ob tem gre velika zahvala domačim gasilcem, ki so pomagali pri pripravi terena in zalivanju še nekoliko občutljive mlade trave.

Odprtje je z glasbenim nastopom popestril šolski band Rock&Dol, po formalnem delu pa je že sledilo tekmovanje v spretnostni vožnji z rolerji šolskih otrok in slavnostna podelitev nagrad vsem sodelujočim smučarjem tekačem. Takoj po zaključku tekmovanja so kolopark ponovno zavzeli občinski otroci, ki že od prvega dne, ko je bil položen asfalt, tu preživljajo ure in ure prostega časa.
Velika gneča na razgibanih grbinah kaže, da gre za pristen užitek, starši pa se ob tem še posebno veselimo, saj vemo, da imajo otroci sedaj “igrišče”, na katerem bodo krepili svojo fizično kondicijo in se namesto sedenja pred televizorjem zabavali na svežem zraku. Aplavz občinski upravi, ki je izkoristila priložnost sofinanciranja Fundacije za šport in zgradila objekt, ki ponuja priložnost za zabavno rekreacijo vsem občanom.

Kliknite tukaj in si oglejte galerijo fotografij.

Trenutno ni še nobenih komentarjev

Dodaj odgovor

Tvoj e-naslov ne bo objavljen. Polja označena z (*) so obvezna.