Sončna pozno poletna sobota je organizatorjem in obiskovalcem sejma v Dolu pri Ljubljani tokrat ponudila več kot idealne pogoje. Na kar 35-tih stojnicah smo si lahko ogledali in nakupili vse potrebno za udoben skok v bolj mrzel del leta, na odru pa so nas ob tem ves čas zabavali lokalni glasbeniki, plesalci, godci, pevci in v finalu še legendarna Nuša Derenda.

Športno dvorišče za Osnovno šolo Janka Modra se je začelo polniti še pred 16. uro, ki je bilo predvideno uradno odprtje sejma. Stojnice so krasili rokodelski izdelki, nakit, zelišča, domača peciva, med, zelenjava in sadje … Pisane barve so poživile sejemski prostor, za obiskovalce pa je bila to tudi priložnost, da se družijo s prijatelji in uživajo v pestrem kulturno-zabavnem programu.

Prvih 300 je pričakal topel in zares okusen brezplačni golaž, ki je ogrel razpoloženje in hitro zapolnil pripravljene mize. Zato, da so imeli odrasli nekaj časa zase, so otroke prevzeli animatorji KUD Dolsko, športnih veščin pa jih je učila ekipa Športnega društva Hannah. Na stojnici Rdečega križa so se obiskovalci lahko poučili o postopkih prve pomoči, na stojnici Čebelarskega društva Dolsko pa jih je pričakal steklen panj, ki je od bližje prikazal življenje čebel.

Folklorna skupina Dolsko je s svojimi energičnimi koraki in glasnimi vzkliki napovedala zabave polno popoldne. Sledil jim je Tamburaški orkester iz Senožeti, Harmonikarji in ostali glasbeniki iz glasbene šole Pustotnik pa so napolnili tudi plesišče pod odrom. Čeprav mnogi občani že dobro poznamo domačo pevko Nežo Pančur Nessy, pa je tokrat s svojo glasbeno skupino in odlično izvedenim repertoarjem avtorskimi pesmimi še bolj osvojila naša srca. Aplaudirala ji je celo legendarna Nuša Derenda, ki je na oder stopila kmalu po sončnem zahodu. Za svoje oboževalce je po pričakovanjih pričarala nepozaben finale in pravi mali glasbeni spektakel.
Občinski upravi hvala in čestitke za uspešno organizacijo!

 

Trenutno ni še nobenih komentarjev

Dodaj odgovor

Tvoj e-naslov ne bo objavljen. Polja označena z (*) so obvezna.