Po novem se s certifikatom kolektivne tržne znamke Srce Slovenije ponaša že 102 prehranskih in rokodelskih izdelkov z območja Srce Slovenije. Ponudniki strokovno ocenjenih in visoko kakovostnih izdelkov so certifikate prejeli na slavnostni podelitvi, ki je potekala v četrtek, 30. avgusta 2018, v samostanu Mekinje v Kamniku. Med prejemniki je bilo kar šest ponudnikov iz občine Dol pri Ljubljani. Med rokodelci so bili nagrajeni s certifikatom kakovosti Metka Zver (O2 LES), Mira Lukežič (Studio LA) in Mojca Baloh (Barvna krila), med ponudniki prehranskih izdelkov pa Ivanka Brodar (Vesna Lipoglavšek s. p.), Darka Levičar ter Ljuba Knavs, Alojzija Bučar in Zlatka Tičar iz TD Dolsko – Aktiv žena Plamen.

Certifikate kakovosti novim 18 nosilcem certifikata, ki so pridobili pravico do označevanja svojih ocenjenih izdelkov z znakom Srce Slovenije, so podelili predsednik LAS Srce Slovenije Željko Savič, direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Sabina Rovšek in predstavnik ocenjevalne skupine prof. dr. Janez Bogataj. V uvodnih nagovorih so vsi izrazili spoštovanje in čestitke prejemnikom certifikata.

Kolektivna tržna znamka Srce Slovenije že od leta 2016 dokazuje preverjeno kakovost, pristnost in srčno poreklo izdelkov na območju Srca Slovenije. Na letošnji razpis so se lahko prijavili ponudniki unikatnega in industrijskega oblikovanja ter pridelovalcev in proizvajalcev prehranskih izdelkov iz občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji. Prvo ocenjevanje izdelkov je bilo izvedeno leta 2016, tokratna podelitev certifikatov pa je pospremila drugo ocenjevanje izdelkov, ki je potekalo v letošnjem juniju. Predhodno pozitivnim ocenjenim izdelkom se je tako pridružilo novih 37 izdelkov oz. 14 prehranskih in 23 rokodelskih izdelkov 6 proizvajalcev prehranskih izdelkov ter 12 rokodelcev. Izdelke so ocenjevali vrhunski kuharski mojster Franci Jezeršek, etnolog prof. dr. Janez Bogataj, svetovalka za načrtovanje turizma in gostinstva doc. dr. Tanja Lešnik Štuhec in oblikovalec Matej Zupančič.

Vsi izdelki s tržno znamko Srca Slovenije in njihovi ponudniki so predstavljeni v spletnem katalogu na spletni strani www.srce-slovenije.si, v septembru pa so bili tudi na voljo za pokušino in ogled na razstavi v samostanu Mekinje. Nosilec projekta je LAS Srce Slovenije, sofinancirata ga Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.
Mija Bokal

Trenutno ni še nobenih komentarjev

Dodaj odgovor

Tvoj e-naslov ne bo objavljen. Polja označena z (*) so obvezna.