Decembra se občani veselimo tudi zato, ker smo se že privadili, da v tem času na oder Kulturnega doma Dolsko prihajajo zanimive predstave z znanimi imeni izvajalcev. Namesto, da bi se drenjali v prestolnici ali se vozili v kakšen precej oddaljen kraj, lahko skoraj pred domačimi vrati uživamo v kakovostnih nastopih, ki združujejo tako glasbo kot tudi dramo in nekaj fantazije za otroke.

Pričelo se je že takoj po obisku prvega dobrega moža. 8. decembra je v Kulturni dom Dolsko prišla predstava, ki je omrežila že več kot 200.000 Slovencev in s 700 ponovitvami dosega neverjeten slovenski gledališki rekord. Monokomedija Jamski človek v izvedbi Uroša Fürsta in v režiji Nataše Barbare Gračner je tako zabavna, da jo enostavno moraš videti, če pride v tvoj kraj, pa četudi si si jo morda že ogledal kdaj prej. Jamski človek govori o tem, zakaj so moški »prasci« in zakaj jih ženske s svojim nabiralskim instinktom enostavno ne morejo razumeti. Vsi zapleti med spoloma izhajajo iz časa jamskega človeka. Ko pogledamo s te perspektive, pa vse postane veliko bolj zabavno in razumljivo. Šala gre na naš račun in to ne glede na to, ali smo ženske ali moški. Morda pa lahko prav s takim razumevanjem zacveti tudi kakšen že skoraj propadel zakon …

Naslednji konec tedna je dvorano Kulturnega doma Dolsko rezerviral dedek Mraz. Z osebnim povabilom je na zabavno predstavo o njegovem škratjem pomočniku povabil občinske otroke, ki so stari manj kot osem let, nato pa jih je razveselil še s praktičnimi darilci in spominsko fotografijo. V smeh mu je otroke pomagal spravljati klovn Žare, ki v svojem rokavu vedno nosi kakšen zabaven trik, ki navdušuje tako mlade kot stare.

Le dan za dedkom Mrazom se je oder Kulturnega doma Dolsko začaral v glasbeno pravljico slavnega Las Vegasa. Na odru sicer ni bilo toliko svetlečega blišča, kot ga poznamo iz tega legendarnega mesta, predstavila pa sta se dva odlična glasova, ki sta s prepevanjem priredb znamenitih pesmi iz Los vegaških igralnic do konca ogrela polno dvorano poslušalcev. Oto Pestner je bil spremljava Omarja Naberja in Omar Naber spremljava Ota Pestnerja. Ob tako žlahtni kombinaciji glasov je res težko ostati ravnodušen! Zdelo se je, kot da čisto zares poslušamo Elvisa Presleyja, pa Franka Sinatro, Georga Michaela, skupino the Beatles in še marsikatero pevsko legendo. Najbolj poznana slovenska glasbenika sta povedala, da so bili tudi zanju ti glasbeni velikani velik navdih, da vseeno vse pesmi niso bile le tuje, pa sta piko na i dodala še s svojimi največjimi uspešnicami. Nekatere med njimi so seveda napovedovale tudi decembrska praznovanja.

Konec tedna tik pred božičem je v Kulturni dom Dolsko priskakljala še nagajiva Žogica Marogica. Do zadnjega kotička polna dvorana otrok je pihala z dedkom in babico in z odra pomagala odpihniti zlobne zmaje, ki so ugrabili lačno Žogico Marogico. Starši smo uživali v podoživljanju zgodbe, ki nas je spremljala skozi mladost, in se čudili, kako neverjetno podobna je bila ta izvedba izvirniku, ki smo ga poslušali pred skoraj tremi desetletji.

Veseli december pred našimi vrati sta zaokrožila še odlična glasbenika, ki ju poznamo iz zasedbe Mi2. Jernej Dimbek je s svojim značilnim štajerskim naglasom ob vsaki pesmi razložil vsebinsko ozadje in tako zabavne skladbe začinil še s pikantno dozo humorja, Davor Klarić pa ga je na klaviaturi sproščeno spremljal in se zabaval skoraj toliko, kot smo se zabavali v občinstvu. Ko ljubezen in vino, ter vse kar spada zraven, pogledaš skozi zabaven okvir glasbe, vse dobi malce drugačen prizvok …

Š.K.K.

Trenutno ni še nobenih komentarjev

Dodaj odgovor

Tvoj e-naslov ne bo objavljen. Polja označena z (*) so obvezna.