• 9. 12. 2019
  • 18:00
  • Knjižnica Jurij Vega

Knjižnica Jurij Vega se tudi letošnjo, že deveto sezono  pridružuje  projektu Mesto bere, ki se je začel na Ta veseli dan kulture, 3. decembra, z branji avstralske in novozelandske literature. V bralnem projektu lahko sodelujete člani Mestne knjižnice (16+), ki boste v času trajanja projekta prebrali vsaj 5 knjig z aktualnega seznama priporočenih knjig in do 3. maja 2020 poslali izpolnjen obrazec ali izpolnili e-obrazec na spletni strani MKL.

Na letošnjem bralnem seznamu je 60 zanimivih knjižnih naslovov avstralskih in novozelandskih avtorjev, ki skozi zgodbe zrcalijo zanimivo kulturo, raznolikost, naravo puščave, morja in gor, velika mesta in samotne farme, prve naseljence in kazenske kolonije, srečanja kulture in običajev staroselcev, Aboriginov in Maorov, z vdorom belih priseljencev in zahodne kulture ter literarno – knjižni utrip sodobnega urbanega življenja v Avstraliji in Novi Zelandiji.

Projekt Mesto bere … zgodbe iz Avstralije in Oceanije,  se zaključuje s prireditvijo in podelitvijo nagrad junija 2020.

Ljubitelji branja, povabljeni k sodelovanju!

V Knjižnici Jurij Vega začenjamo z branjem v ponedeljek, 9. 12. 2019, ob 18.00 na »bralni čajanki«, kjer bomo predstavili knjige, ki so na seznamu Mesto bere 2019/2010. Lepo povabljeni, da se nam pridružite ob skodelici čaja.

Trenutno ni še nobenih komentarjev

Dodaj odgovor

Tvoj e-naslov ne bo objavljen. Polja označena z (*) so obvezna.