• 20. 6. 2019
  • 20:00
  • Erbergovi paviljoni graščine Dol

Z veseljem najavljamo program Poletnih glasbenih paviljonov 2019, ki bodo drugič zazveneli v čarobnem ambientu Erbergovih paviljonov Graščine Dol, ob glasbenih pripovedih izjemnih glasbenih ustvarjalcev in ustvarjalk, in vas že vabimo na prvi koncert, v četrtek, 20. junija, ob 20. uri, ko nas bo v poetično sanjarjenje zazibala NIKA SOLCE!

 

Nika Solce je vsestranska umetnica, lutkarica in pevka, ki svojo glasbeno govorico združuje z ljudskim izročilom. Že od rane mladosti nastopa z glasbeniki z vsega sveta in išče nove priložnosti za izražanje tako znotraj divjih balkanskih ritmov kot indijskih duhovnih pesmi. A s pomočjo izrednega smisla za lastne melodije, ki jih združuje z glasbo iz drugih delov sveta, njene interpretacije ne vodijo le na popotovanje znotraj in zunaj nas, temveč so tudi nadvse izvirne.
Glasba, ki jo izvaja z različnimi glasbeniki in mednarodnimi zasedbami, je preplet ljudskega izročila, avtorske glasbe in uglasbitev poezije Franceta Prešerna, Srečka Kosovela, Ferija Lainščka ter drugih slovenskih poetov. Prav posebno vez je stkala s poezijo Srečka Kosovela, ki jo že leta raziskuje in uglasbuje. Pred leti je uglasbila in posnela ploščo njegovih pesmi za otroke, tokrat pa boste lahko slišali pesmi z njene nove plošče “Tiha misel”, na kateri je uglasbila intimno ter impresionistično poezijo našega kraškega poeta.

Poletne glasbene paviljone je omogočila Občina Dol pri Ljubljani.

 

Preživite poletne večere v objemu glasbene muze Erbergovih paviljonov!

Prisrčno vabljeni!

 

JSKD OI Ljubljana okolica

Trenutno ni še nobenih komentarjev

Dodaj odgovor

Tvoj e-naslov ne bo objavljen. Polja označena z (*) so obvezna.