• 10. 11. 2017
  • 0:00
  • Župnija sv. Helene

Dragi verniki in vsi ljudje dobre volje, bliža se čas ljudskega misijona v župniji Sv. Helena – Dolsko, ko bomo skupaj odkrivali in poglabljali lepoto krščanske vere in naših življenj. Preko razmišljanj boste z nami, misijonarji redovniki minoriti in redovnicami hčerami Marije Pomočnice ter z zakonskim parom, med 10. in 19. 11. 2017 predvsem med in po večernih sv. mašah razmišljali o tem, kako biti srečni na zemlji, da bomo srečni tudi v večnosti. Kaj je tisto, kar osmišlja in osrečuje moje življenje? Kakšno vlogo ima pri tem Bog? Ga lahko srečam v Cerkvi in zakramentih, še posebej pri sv. spovedi in v evharistiji? Odgovore na ta in druga pereča vprašanja bomo v različnih dejavnostih in molitvi iskali skupaj z vsakim, ki je pripravljen odpreti srce Ljubezni, tj. Bogu. Podrobnejši razpored srečanj za posamezne skupine bomo objavili na spletni strani župnije Sv. Helena – Dolsko: http://zupnija-dolsko.rkc.si/.
Če si uspemo vzeti čas za telesno zdravje, zakaj si ga ne bi tudi za dušno zdravje in osebno vero? Poznamo družine, ki si za ljudski misijon vzamejo celo dopust. Tudi za nas je to lahko izziv, da pogledamo nase in na svet z Božjimi očmi ali pa se z misijonarji preprosto pogovorimo o tem, kar nam leži na duši.
Zato ne zamudimo te enkratne priložnosti, ki se ponudi le približno vsakih 10 let ter darujmo in molimo za blagoslov misijona (lahko preprosto s svojimi besedami), prav kakor pravi naslednja spodbuda: »Duša krščanska, sedaj se potrudi, svetega časa nikar ne zamudi.«

Vaši misijonarji p. Ernest Benko, p. Cristian Balint, s. Lucija Nastran in s. Barbara Poredoš ter župnik Marko Avsenik

Trenutno ni še nobenih komentarjev

Dodaj odgovor

Tvoj e-naslov ne bo objavljen. Polja označena z (*) so obvezna.