• 12. 9. 2019
  • 19:00
  • Dvorana Kulturnega doma Dolsko

»NI POMEMBEN CILJ, POMEMBNA JE POT DO CILJA«

To so besede dr. Ranka Rajovića, avtorja metode NTC učenja in enega trenutno najbolj priznanih strokovnjakov na področju razvoja otrok,  ki dognanja nevrofiziologije uvaja v pedagogiko.

Danes vse preveč poudarjamo rezultate, cilje in premalo načine, metode, ki nas pripelje do tega. Pri tem pa imam v mislim predvsem otroke, ki jim je premalokrat omogočeno, da bi hodili po »svoji poti« in si razvijali različne potenciale. NTC je pedagoški pristop, pri katerem se izvajajo dejavnosti s katerimi spodbujamo otrokov miselni razvoj. Dejavnosti potekajo preko gibanja in igre. Pri otroku je tak pristop pomemben. Otrok dejavnost jemlje kot igro, ne pa kot dejavnost pri kateri bo pridobil nova znanja. Ob vsem tem raziskuje, se uči in se zabava. S takim načinom se pri otroku ustvarja funkcionalno (uporabno) znanje. Znanje, kjer otrok preko razmišljanja, lastnega raziskovanja, prihaja do novih znanj in ta znanja povezuje med seboj. V nekaterih krajih po Sloveniji že potekajo NTC delavnice, od jeseni dalje tudi v naši občini. Ob tem vas vabim na predavanje dr. Ranka Rajovića, kjer boste dobili odgovore na vprašanja  kako pripraviti otroka na vstop v šolo, katere so napake modernih staršev, kako naučiti otroka, da bo učenje zabavno in ne mučno. Posredovane bodo tudi informacije o delavnicah.

Predavanje dr. Ranka Rajovića z naslovom: » Izzivi v vzgoji nove dobe« bo v dvorani Kulturnega doma Dolsko, 12.9.2019 ob 19.00.

Predavanje je brezplačno. Zaradi velikega zanimanja je obvezna predhodna prijava na: ntc.dol1@gmail.com ali 041 557 383 (Janja).

Trenutno ni še nobenih komentarjev

Dodaj odgovor

Tvoj e-naslov ne bo objavljen. Polja označena z (*) so obvezna.