• 26. 12. 2018
  • 10:30
  • Izpred KD Dolsko

Na praznično sredo, 26. decembra, se bo v Dolskem odvijal tradicionalni 29. Novoletni tek Dolsko.

Prireditev se bo pričela s starti za naše najmlajše ob 10:30 pred Kulturnim domom Dolsko. Cicibanova proga, ki je namenjena predšolskim otrokom, bo dolga 300 m, po Kurirčkovi 500 m dolgi progi pa se bodo pognali osnovnošolci od 1. do 5. razreda. Za animacijo bodo poskrbeli člani KUD-a Dolsko. Za vsakega nadobudnega tekača bomo pripravili spominsko kolajno in praktično igračo, pogostitev bodo organizirale Plamenke iz TD Dolsko.

Malce starejši in bolj izkušeni tekači pa bodo lahko zbirali med 4,5 km, 10 km in 14,5 km dolgimi trasami. Start in cilj bosta pred Kulturnim domom Dolsko. Prvi bodo ob 11. uri startali tekači na najdaljši progi, ob 11:05 bo na vrsti start za 4,5 km dolgo progo, ob 11:15 pa start za srednje dolgo, 10 km traso. Pri vseh treh dolžinah je cesta skoraj v celoti asfaltirana, tekači, ki bodo tekli na srednje dolgi in najdaljši trasi pa bodo opravili tudi 150 m višinske razlike. V času teka bo poskrbljeno tudi za varstvo otrok tekačev. Ob koncu bomo podelili zaslužene nagrade vsem tistim občanom, ki bodo uspešno zaključili Akcijo Juriš na 4.

Ker gre za velik tekaški praznik, ki postaja vedno bolj prepoznaven tudi zunaj meja naše občine, si želimo, da bi bilo tudi ob progi nadvse živahno. Pridite spodbujati tekače in se z njimi veseliti novim tekaškim dosežkom. Pred Kulturnim domom je še nekaj prostora tudi za predstavitev lokalnih ponudnikov.

Prireditev kot vsako leto organizira Športno društvo Partizan Dolsko. Prijazno vabljeni na prijeten športno-družabni dogodek. Tudi vreme bo.

V času teka bodo delne/leteče zapore cest na trasi teka med Dolskim in Klečami ter Kamnico in Vinjami. Voznikom se že vnaprej lepo zahvaljujemo za strpnost in upoštevanje predpisov. Več informacij v razpisu in www.sddolsko.si.

ŠD Partizan Dolsko, Miha Bandalo

Trenutno ni še nobenih komentarjev

Dodaj odgovor

Tvoj e-naslov ne bo objavljen. Polja označena z (*) so obvezna.