Mestna knjižnica Ljubljana v sodelovanju s knjižnicami osrednjeslovenske regije že tretje leto pripravlja natečaj za najboljšo zgodbo z naslovom Zgodbe mojega kraja: kako smo nekoč preživljali počitnice, ki bo potekal od 8. februarja do 15. aprila 2020. Natečaj je namenjen avtorjem, ki so dopolnili 60 let in radi pišejo. Vabimo vse, da nam v tem času pošljejo kratko, resnično zgodbo iz preteklosti domačega kraja, povezano s preživljanjem počitnic v  kraju ali drugod po Sloveniji. Zgodba se lahko navezuje na lastne spomine ali na zanimivo pripoved, stare fotografije in zapiske. K besedilu lahko priložijo tudi fotografijo, ki se navezuje na zgodbo, ni pa pogoj za sodelovanje.

Avtorji lahko sodelujejo le z eno zgodbo, ki naj bo napisana v slovenskem jeziku in naj ne presega 1.600 besed. Zgodbe pošljite po pošti na naslov Mestna knjižnica Ljubljana, Kersnikova 2, 1000 Ljubljana, s pripisom »za natečaj Zgodbe mojega kraja« ali po elektronski pošti na mojkraj@mklj.si. Prispevke bo v aprilu in maju 2020 ocenjevala žirija ter izbrala deset najboljših, ki bodo nagrajeni in objavljeni na spletni strani Mestne knjižnice Ljubljana (www.mklj.si) in na portalu digitalizirane kulturne dediščine slovenskih pokrajin Kamra (www.kamra.si). Prva tri najboljša dela bodo še posebej nagrajena.

Pravila in pogoje sodelovanja boste našli na spletni strani Mestne Knjižnice Ljubljana www.mklj.si j. Za dodatne informacije pokličite na 01 308 51 75 ali pišite na e-naslov mojkraj@mklj.si .

Natečaj so podprli: Arboretum Volčji Potok, Herba Slovenica, Kinodvor, Terme Snovik in Turistična kmetija Trebušak.

Trenutno ni še nobenih komentarjev

Dodaj odgovor

Tvoj e-naslov ne bo objavljen. Polja označena z (*) so obvezna.