Aktualno

Fotografska razstava Mankice Kranjec

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: Občinska uprava, 31.8.2020

Prijazno vabljeni na odprtje in ogled fotografske razstave Po stopinjah mojega deda fotografinje Mankice Kranjec v sredo, 2. septembra 2020, ob 19. uri, v Erbergovih paviljonih graščine Dol, z glasbenim programom Trobilnega kvinteta Schaka, in v torek, 15. 9. 2020, ob 18. uri (rojstni dan Miška Kranjca) na voden ogled po razstavi.

Avtorica razstave Mankica Kranjec je v svojem vabilu zapisala:

Tokratni prekrasen razstavni prostor je prav posebej pomemben, saj ta čudovita klasicistična paviljona stojita nedaleč od kraja, kjer je moj dedek, pisatelj Miško Kranjec, živel in ustvarjal zadnjih deset let. Tokratna postavitev pa bo posebna tudi zato, ker bo oplemenitena z vodstvom po razstavi v družbi mojega očeta Matjaža, in sicer 15. septembra ob 18. uri. To je dan, ko praznujemo dedkov rojstni dan.

Fotografije bodo v Erbergovih paviljonih na ogled vse do 27. septembra 2020. Vrata paviljonov so odprta vsako soboto in nedeljo od 16. do 18. ure ali po predhodnem dogovoru. Vstopnine ni. Za najboljšo fotografsko izkušnjo ogled priporočam ob dnevni svetlobi.

Ta moj poseben in zelo oseben projekt, ki časti bogato kulturno dediščino enega največjih slovenskih pisateljev, lahko spremljate tudi na http://mankica.com/po-stopinjah, kjer vas bom obveščala o novih gostovanjih.

Oh, pa še to - prijazno vas prosim, da ob obisku upoštevate vsa priporočila NIJZ. Tudi mi jih bomo.

Zelo se veselim, ko se znova srečamo!

Datoteke

Vabilo


Dostopnost