Aktualno

JAVNI RAZPIS ZA ZBIRANJE PREDLOGOV ZA PODELITEV OBČINSKIH PRIZNANJ

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: Občinska uprava, 27.10.2020

Na podlagi Odloka o podeljevanju priznanj Občine Dol pri Ljubljani  (Ur. list RS, št. 4/14) in Odloka o spremembah odloka o podeljevanju priznanj Občine Dol pri Ljubljani (Ur.l.RS, št.152/2020) župan Občine Dol pri Ljubljani objavlja javni razpis za zbiranje predlogov za podelitev občinskih priznanj.

Priznanja Občine Dol pri Ljubljani so:

  • naziv častni občan,
  • plaketa občine,
  • priznanja župana.

Naziv častni občan je najvišje priznanje Občine Dol pri Ljubljani, ki ga prejmejo posamezniki, katerih delo in aktivnosti predstavljajo pomembne zasluge na katerem koli področju človekove ustvarjalnosti oz. osebe, ki je posebno zaslužna za pomembne dosežke pri razvoju oz. promociji občine.

Kriteriji za dodelitev naziva častni občan so izjemni dosežki življenjskega dela, ki ga odlikujejo vizionarstvo, dobrobit, sodelovanje in skrb za blaginjo občine ali promocijo občine.

Odločitev o podelitvi naziva se opravi hkrati s postopkom določanja priznanj.

Naziv častni občan se podeljuje praviloma enkrat v mandatu. Če je potrebno, se lahko podeli večkrat, vendar največ enkrat na leto.

Plaketa Občine Dol pri Ljubljani se podeli posameznikom, pravnim osebam, ki prebivajo ali delujejo na območju občine ter posameznikom, ki so se rodili ali živeli v občini, ki s posebnimi prizadevanji, uspehi in dosežki na področju gospodarstva, kulture, športa, znanosti, humanitarnega dela,.. pomembno prispevajo k razvoju občine ter medsebojnim prijateljskih odnosom.

Plaketa se podeli tudi perspektivnim mladim do 25 leta starosti (učenci, študentje,..), za dosežke na različnih področjih udejstvovanja.

V posameznem letu se podeli največ tri plakete, od tega eno v kategoriji mladih do 25 leta starosti, v kolikor je podelitev takšne plakete predlagana.

Plaketa se lahko istemu prejemniku podeli večkrat, vendar naslednjič šele po preteku najmanj petih let od zadnje podelitve.

Priznanje župan lahko podeli posamezniku, skupini ali pravni osebi za enkratne izjemne uspehe na kateremkoli področju, pomembnem za razvoj ali prepoznavnost občine ali za izkazano posebno požrtvovalnost, nesebičnost in pogum.

Župan lahko v koledarskem letu podeli največ tri priznanja.

Priznanje župana se za isti dosežek izključuje z ostalimi priznanji Občine Dol pri Ljubljani.

Priznanje župana se lahko istemu prejemniku podeli večkrat, vendar naslednjič šele po preteku najmanj treh let od zadnje podelitve.

Predlog se lahko poda na pripravljenem obrazcu, ki je priloga tega poziva, ki je tudi objavljen na spletni strani občine. Predlog, ki ni podan na obrazcu, mora vsebovati vse sestavine, ki jih predvideva obrazec.

Pobudo za podelitev naziva častni občan in plakete Občine Dol pri Ljubljani lahko poda vsak občan in pravna oseba z bivališčem oz. sedežem na območju Občine Dol pri Ljubljani. Pobudo za vsakega kandidata in za vsako vrsto priznanja se poda samostojno – posamezno.

Pobuda mora vsebovati:

  • Podatke o pobudniku: ime in priimek oz. naziv pravne osebe, naslov, telefon,
  • Podatke o kandidatu: ime in priimek oz. naziv pravne osebe, rojstni datum v primeru fizične osebe, naslov, kontaktno osebo pravne osebe,
  • Vrsto priznanja in utemeljitev teh podatkov, ki so potrebni za točkovanje.

 Rok za vložitev predlogov je 10.12.2020.

 Svoje predloge pošljite na naslov: Občina Dol pri Ljubljani, Dol pri Ljubljani 1, 1262 Dol pri Ljubljani s pripisom »Za občinska priznanja«.

 

JAVNI RAZPIS
Predlog za podelitev priznanj

Dostopnost