Aktualno

Septembrske vsebine tudi v barvah evropskega tedna mobilnosti

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: Občinska uprava, 4.9.2024

Letošnji evropski teden mobilnosti poteka od 16. do 22. septembra pod sloganom: V podporo javnemu prostoru, ki naj služi vsem.

Vseevropska pobuda bo znova spodbujala k spreminjanju potovalnih navad v bolj trajnostne, tokrat s poudarkom na urejanju javnih prostorov za vse uporabnike, predvsem na račun prostora, ki ga danes zasedajo avtomobili. Vsebinski poudarek letošnje izvedbe povzema sporočilo »Skupni javni prostor«, ki opozarja na potrebo po njegovi enakovredni rabi.

Kakovostno urejen javni prostor vnaša v vsako skupnost številne koristi: več socialne pravičnosti, večjo varnost v cestnem prometu, bolj trajnostno in z več udobja opravljene poti, manj hrupa in onesnaženosti zraka, ne nazadnje tudi boljšo kakovost življenja.

S tem namenom smo vas, občanke in občani, letos že večkrat povabili k sodelovanju pri pripravi občinske celostne prometne strategije, ki stremi h kakovostno urejenemu javnemu prostoru, ki naj služi vsem.

Za septembrske vsebine smo v sodelovanju s partnerji (RRA LUR, LUZ in IPoP) pripravili Javno razstavo na temo Občinske celostne prometne strategije, ki je na ogled na Levčevi domačiji pod kozolcem. Ogledate si jo lahko do zadnjega septembra. Poleg tega, kaj Občinska celostna prometna strategija pomeni za občino in njene prebivalce, si lahko ogledate tudi primere dobrih praks po vsej Sloveniji.

Prisrčno vabljeni, da si razstavo ogledate, lahko sproti, ko boste obiskali kakšen septembrski dogodek ali če vas popoldanski sprehod popelje mimo Levčeve domačije. Vstop je prost.

Lokalni tržnici z okusi gozda in jeseni, v petek, 20. septembra 2024, se bo pridružilo tudi nekaj aktivnosti v okviru evropskega tedna mobilnosti. Od 16. do 18. ure bo, poleg ogleda javne razstave, tudi Poslikava obraza ''Nadeni si kolo-očala'' za otroke ter predstavitev interaktivnega zemljevida in nudenje pomoči pri vnosu prometnih izzivov.

Konkretne prometne izzive lahko do konca septembra vnesete na interaktivni zemljevid in opišete s katerimi težavami se srečujete v prometu v občini.

Do zemljevida lahko dostopate preko povezave: https://cps.projekti.si/dolpriljubljani/analiza-stanja ali QR kode.

Vljudno vabljeni na ogled razstave ter na septembrske dogodke v občini!

Dostopnost