Aktualno

Tarajin otroški žur

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: Informativni klub Taraja, 23.5.2024

V nedeljo, 19. 5. 2024 smo v Informativnem klubu Taraja ponovno organizirali svojo že tradicionalno majsko interaktivno delavnico za otroke, ki se je izkazala za pravo uspešnico.

Tokratna je vključevala priredbo pravljice o Petru Panu, ki jo je pripravila naša članica Bella Weaver. Prav je, da omenimo, da je prevod tega mojstrskega dela pred leti odlično opravil spoštovani Janko Moder.

Interpretacijo pravljice je na edinstven način izvedel Srđan Milovanović, medtem ko je naš predsednik Zdravko briljantno upodobil vlogo Kapitana Kljuke in lov na skriti zaklad, soseda Manja pa vilo Zvončico. Za čudovite ilustracije je poskrbela naša prostovoljka Tara, ki je dogodek tudi vodila preko računalnika.

Jasmina iz LilaVile pa vas je razveseljevala s poslikavami obrazov.

Nikakor pa ne smemo pozabiti na mlada nadarjena igralca Sergeja Milovanovića v vlogi Petra Pana in njegovega malega bratca Adriana v vlogi glavnega gusarja.  V njunem primeru rek, da jabolko ne pade daleč od drevesa, drži kot pribito.

Poleg bogatega programa smo tudi tokrat zbirali prostovoljne prispevke za deklico Karolino. S podporo in velikodušnostjo naših obiskovalcev lahko pomagamo tej deklici in pozitivno vplivamo na njeno življenje.

Delavnice, ki jih prirejamo v našem klubu, so namenjene spodbujanju igre otrok ter bralne in likovne dejavnosti, kar je v današnjem času pretirane uporabe tehnologij izjemnega pomena. Organizacija takšnih delavnic pa zahteva veliko prostovoljnega dela in truda, zato smo še posebej veseli, da se jih udeležujete v tako velikem številu. Najpomembneje pa je, da otroci na delavnicah neizmerno uživajo.

Kljub velikemu trudu naših prostovoljcev nam brez sponzorjev, donatorjev in ljudi dobre volje ne bi uspelo. Hvala vsem! Posebej pa se zahvaljujemo Občini Dol pri Ljubljani, g. Jožetu Gričarju za vso nesebično pomoč in Pekarni RŽ, Slaščičarstvu Martina ter Vegetarijanski restavraciji Radha Govinda, ki so velikodušno poskrbeli za naše želodčke.

Informativni klub Taraja se veseli vašega sodelovanja tudi v prihodnje.

Vidimo se lahko že 17. 09. 2024 ob 18 uri v KD Dolsko na delavnici RANE EKRANA s Katko Žbogar in 10. 2024 ob 17:30 uri v sejni sobi pod Knjižnico Jurij Vega na delavnici »ALI PSI GOVORIJO II« z Zavodom Cooldog.

 

Avtorica članka:

Tara Tkalec, mag. graf. inž.

Fotogalerija

Dostopnost